Førstesalen

Ombygning af huset - førstesalen

 

 

Førstesalen indeholder ca. 180 m2 beboelse. Her er indgang, arbejdsværelse, stor stue med pejs og brændeovn, soveværelse med privat badeværelse, gæsteværelse, et soveværelse med adgang til et tårnværelse med en skøn udsigt, et badeværelse med bruser samt trappen til stueetagen.

 

Her kan du se nogle af billederne fra vores ombygning...

 

Marts 2007 - Det gamle køkken vil vi lave om til arbejdsværelse. Gulvet skal skiftes, men vi bevarer brændeovnen.

 

April 2007 - Der er lavet en døråbning fra soveværelset til et badeværelse, der før havde indgang der, hvor vi etablerer en trappe.

 

Juli 07 - Et kig ind i arbejdsværelset, hvor der tidligere var køkken. Der er lagt nyt gulv med antikke gulvfliser.

 

 

Sep. 2007 - Nu kan man gå på trappen mellem de to etager.

 

Okt. 2007 - Også i gæsteværelset er der gang i vinduesudskiftningen. Gulvet er nyanlagt.

 

Maj 2008 - Maleren har været i gang i lang tid. Her er soverværelset blevet malet med sandfarvede felter og med hvide områder omkring vinduer og døre. Loftet er blevet malet hvidt mellem bjælkerne.

 

Juni 08 - Så er maleren ved at være færdig. I arbejdsværelset har vi valgt en gylden ler-farve - farven og kombinationen med de lyse stykker giver et fantastisk lys i rummet.

 

Marts 2007 - Her er stuen, der bevares som stue. Ovnen til venstre skal dog fjernes og erstattes af en brændeovn.

 

 

Maj 2007 - Der bygges på trappen mellem de to etager. Til venstre ses den tidligere iindgang til badeværelset.

 

Sep. 2007 - Et kig ud i badeværelset, hvor alt er fjernet. For enden stod et badekar, men vi har valgt at få lavet en stor brusekabine i stedet. Der er trukket rør til vand og afløb, og der er lagt nye gamle gulvfliser.

 

 

Okt. 07 - Et billede fra stuen. Alle vægge i huset er blevet sandblæst for at fjerne de mange gamle lag puds og mørtel. Nu skal der pudses op på ny. Vinduerne er blevet skiftet.

 

Nov. 2007 - I stuen er væggene nu blevet pudset og der er sat nye vinduer i. Elektrikeren er gået i gang med at montere kontakter og snart kommer blikkenslageren og sætter radiatorer op.

 

 

Maj 2008 - Her er der malet vægge og kanter mod gulvet. Maleren bruger ikke farvekort eller lignende, som vi kender det i Danmark, men han blander malingen i hånden og fra bunden, hver gang. Han er maler, men han er også kunstner!

 

Juni 2008 - Her er det stuen, som har fået en lys sandfarve med en sten-grå kant både ved loftet, ved gulvet og rundt om døre og vinduer.

 

Marts 2007 - Værelset med opgang til tårnværelset. Trappen udskiftes med en vindeltrappe i jern og der indsættes en ny brændeovn.

 

Juni 2007 - Der lægges nye rør til varme og el-installationer ind i væggene, her i stuen. Vinduet er fjernet og skal udskiftes.

 

 

 

Sep. 2007 - I det andet badeværelse er der nu lagt gulv og sat fliser på væggene. Vi har valgt at afslutte fliserne med en smal olivengrøn kant.

 

 

Okt. 07 - Vinduesudskiftning i soveværelset. Også her skal væggene pudses op. Skorstenen til venstre er til pejsen i spisestuen i stueetagen.

 

Jan. 2008 -Maleren er nu i fuld gang, og der er lavet farveprøver i mange rum, her i arbejdsværelset. Den farvede maling er en særlig kalkmaling, der skal påføres med pensel. På denne måde kommer der mere liv i farven, end hvis malingen var ensfarvet.

 

Maj 2008 - Det gule rum er ren lysterapi; det er umuligt ikke at blive glad, når man går ind i det rum.

 

Juni 2008 - Hoveddøren er den eneste yderdør, som er blevet bevaret. Den var før malet med en mørk brun heldækkende maling. Al malingen er nu fjernet og træet er behandlet med voks.

 

 

Du kan se billeder af ombygningen rum for rum ved at besøge vores galleri.