Stueetagen

Ombygning af huset - stueetagen

 

 

Stueetagen indeholder ca. 100 m2 beboelse. Hertil kommer diverse teknikrum, depotrum mv. på ca. 90 m2.

 

Stueetagen bestod tidligere af en selvstændig lejlighed med et soveværelse, en stue med et lille køkken og et badeværelse. I forlængelse af lejligheden lå der et opbevaringsrum, der ikke havde forbindelse til lejligheden.

Vi valgte at åbne op mellem opbevaringsrummet og lejligheden, så hele stueetagen nu er sammenhængende. Opbevaringsrummet blev gjort til bryggers, soveværelset blev til køkken og stuen blev til spisestue. I både køkken og spisestue blev et vindue udskiftet med en dør, så der kom direkte udgang til terrassen. Badeværelset blev gjort lidt mindre for at gøre plads til trappen, der forbinder de to etager.

 

Her er nogle billeder fra ombygningen ...

 

April 2007 - Et vindue skal udskiftes med en dør. Bemærk de tykke stenmure, der holder varmen ude om sommeren.

 

Juli 2007 - Kig fra den nye spisestuen mod det nye køkken og bryggers. De gamle gulvfliser var for moderne og blev derfor fjernet, og samtidig blev der trukket nye vandrør. Tidligere var der en væg med en dør mellem de to rum, og der var ingen forbindelse ud til det bagerste rum, som vi iindretter til bryggers.

 

Sep. 2007 - I alle badeværelser har vi valgt hvide kvadratiske fliser på 10x10 cm til væggene. Her med en solsikkegul kant.

 

 

Oktober 2007 - Et kig fra køkkenet ind i spisestuen. Pejsen er nyopført, men både sten og træ er brugt tidligere - træet er ca. 300 år gammelt.

 

Nov. 2007 - Nu er der kommet vinduer og døre i huset, og der er muret en ny skorsten til pejsen i spisestuen.

 

Jan. 2008 - Nu er emhætten bygget. Træet har før været anvendt i en gammel stald og hullerne stammer fra brugen i stalden. Der er indbygget en moderne emhætte under konstruktionen.

 

April 08 - Så er køkkenet for alvor ved at tage form. Der er sat 10x10 cm hvide fliser på både 'bordplade' og 'vægge'. Fliserne er lavet maskinelt, men glasuren er påført med hånden. Herved opnås en flise, der ikke virker industriel, men både glat og ujævn på samme tid. Det betyder også, at 10x10 cm kan være 10,2x9,9 cm... lidt en udfordring for mureren... Skabselementerne er i kastanjetræ. Oppe på øen står en dobbelt porcelænsvask, der skal monteres under vinduet. Vasken er så tung, at én mand ikke kan løfte den.

 

Juni 2008 - Så er vasken monteret, gulvene ordnet og køleskabet pakket ud. På den øverste kant - der flugter med vindueskarmen - er lagt de samme antikke fliser, som ligger på gulvet.

Nu er køkkenet klar til brug. Vi mangler dog lige at finde nogle lamper, der både giver et godt arbejdslys og som passer i stilen.

 

 

Maj 2007 -Der er slået hul i væggen og etableret en døråbning, der fører ud til det nye trapperum, hvor der skabes forbindelse mellem de to etager.

 

Juli 2007 - I det nye bryggers opsættes en ny eltavle, og der trækkes nye elkabler. Rummet var ikke tidligere en del af beboelsen, men med indgang direkte fra indkørslen syntes vi, det var både naturligt og praktisk at indrette rummet som bryggers.

 

Oktober 2007 - Et kig fra køkkenet ind i spisestuen. Pejsen er nyopført, men både sten og træ er brugt tidligere - træet er ca. 300 år gammelt.

 

 

Okt. 2007 - Her ses bryggerset, hvor der er muret en sektion med plads til vask, vaskemaskine og evt. tørretumbler. De keramiske fliser der skal anvendes til både bryggers- og køkkenelementerne lader vente på sig...

 

Nov. 2007 - Så er væggene blevet pudset op i køkkenet. Det lysnede! Nu skal de så males. Vi har besluttet os for, at alle farver i huset skal kunne ses i naturen og ikke mindst i jorden. Til køkkenet har vi valgt en lys sandfarve.

 

Jan. 2008 - Maleren er gået i gang med at behandle alt træet i lofterne.

 

Maj 2008 - Så er fliserne på trappen behandlet, og der er monteret gelænder.

 

Juni 2008 - Spisestuen er også klar til brug. Vi har fået sat nogle af vores møbler på plads, og nu kommer en tidskrævende, men hyggelig, opgave med indretningen.

 

 

Juni 2007 - Alt i det gamle badeværelse er fjernet og der trækkes nye vandrør til bad, køkken og bryggers.

 

Sep. 07 - Huset set fra den sydvendte terrasse. De to døråbninger fører ind til køkken og spisestue.

 

 

 

Oktober 2007 - Nu begynder køkkenet at tage form. For at bevare den rustikke stemning i huset bliver køkkenet muret op. Der er lagt antikke teglfliser på gulvet. Til højre ses døren til trapperummet.

 

Nov. 2007 - Trappen begynder at tage form. Også her er der anvendt antikke fliser for at skabe et indtryk af, at trappen er en naturlig del af huset.

 

Nov. 2007 - Kig fra køkkenet ind mod spisestuen, hvor trapperummet kan ses i baggrunden af den venstre bue. Ved den anden bue ligger badeværelset. Gulvene bliver først behandlet, når væggene er malet.

I baggrunden ses en af de få døre, der blev bevaret - i første omgang...

 

Jan. 2008 - Snedkeren har fået monteret de indvendige døre, der er lavet efter mål og er holdt i den gamle rustikke stil. Her er det døren til trapperummet, ser ses fra trappen.

 

Maj 2008 - Så er maleren ved at være færdig med stueetagen. Langs gulvet er malet en kant i en grålig nuance, der i farven minder meget om de sten, der ligger i pejsen.

Døren til venstre for pejsen er også ny. Den oprindelige dør, som vi først ville beholde, var massiv, og den nye dør giver derfor meget mere lys i rummet.

 

Juni 2008 - Bryggerset er også færdigt. Nu venter vi på, at vaskemaskinen bliver installeret.

 

 

Du kan se billeder af ombygningen rum for rum ved at besøge vores galleri.