Anlæg af pool

Anlæg af poolen

 

Det var af stor betydning for vores beslutning om at købe huset, at det var muligt at bygge en pool. Som mange steder i Toscana er huset beliggende på en bakke, og det var ikke ligetil at finde et fladt stykke jord, hvor poolen kunne anlægges.

 

Der var dog en stor skrånende græsplæne, hvor vi kunne se gode muligheder for at opdele haven i en øvre og en nedre del, og hvor poolen så kunne placeres i den nederste del. Der skulle dog flyttes en hel del jord i den forbindelse ...

 

Vi besluttede os for en støbt pool på 6x12m med en lav ende og en dyb ende. Her er nogle billeder ...

 

Nov. 2007 - Der er mange sten i jorden! Ved udgravningen af hullet til poolen har de sorteret stenene fra jorden. Stenene anvendes igen, når der skal bygges havemure og laves terrasse.

 

Nov. 2007 - Her er et kig fra kanten i den dybe ende hen mod den lave ende; vi valgte en skrånende overgang mellem de to ender.

 

Jan. 2008 - Så er terrasseområdet rundt om poolen færdigt. Nu venter vi på varmere vejr, så siderne i poolen kan beklædes med liner.

 

Feb. 2008 - Mens cementen tørrer, arbejdes der videre med jorden omkring poolen, hvor der skal glattes, rives og tromles, inden der skal såes græs.

 

Nov. 2007 - Her et kig ned på bunden til det, der bliver teknikrummet, der er placeret i forlængelse af poolens dybe ende.

 

Dec. 2007 - Poolen er nu støbt og der er fyldt op med jord og sten omkring siderne. På grund af niveauforskel er det nødvendigt med en mur for at holde på jorden oven for poolen. Muren bygges op af de sten, som var i jorden.

 

Jan. 2008 - Her er det bunden til den udendørs bruser, der er blevet færdig. Bruseren placeres ved teknikrummet, hvor alt det nødvendige udstryr placeres.

 

Maj 2008 - Så er liner-dugen limet fast, og vi er klar til at fylde vand i. I kommunen er der forbud mod blå liner, da de mener, at blå pools skæmmer naturen. Vi har valgt en lys sandfarve, der giver vandet en naturlig grønlig farve.

 

Nov. 2007 - Bunden er nu støbt og nu bygges "støbeformene" til siderne. Til højre for poolen skal der graves op til 1 m jord af, så der kan anlægges en solterrasse i niveau med poolen.

 

Dec. 2007 - Så er solterrassen ved at være færdig. Det ligner næsten et puslespil i sten. Brikkerne - stenstykkerne - hugges ud af de store sten, efterhånden som de skal lægges. Senere fyldes op med cement mellem stenene, så der opnås en glat overflade.

 

 

Jan. 2008 - Der er bygget en stentrappe i muren, så der skabes sammenhæng mellem poolområdet og haven oven for poolområdet.

 

Juni 2008 - Der er nu fyldt vand i og monteret trapper i begge ender. Vi har valgt at have en saltvandspool, så efter der var fyldt vand i, blev der tilsat omkring 4.000 kg salt.

 

 

 

Du kan se flere billeder ved at besøge vores galleri.